Dorsz na parze z bazylia i pomidorami

Dorsz na parze z bazylia i pomidorami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2 szt
  • pomidory

    2 duże sztuki
  • masło

    2 łyżki
  • soł, pieprz, sok z cytryny

    do smaku
  • filet z dorsza

    80 dkg
  • bazylia świeża

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety skropic sokiem z cytryny, opruszyc solą i pieprzem. Obłożyc krążkami cebuli i odstawic na godzinę w chłodne miejsce. Pomidory spażyc i obraz ze skórki. Rybę wraz z cebulą przełożyc do naczynia do gotowania na parze, ułożyc na niej pomidory i obłożyc częścią całych liści bazylii. Ugotowac. Zdjąc ugotowaną bazylię i posypac świeżą posiekana bazycią. Położyc na rybie masło aby sie stopiło.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Goya

22.10.2011 20:31
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat