Kotlety podkarpackie

Kotlety podkarpackie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    2 sztuki
  • olej do smażenia

  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • smalec

    1 łyżka
  • kasza gryczana

    20 dag
  • cebula

    5 dag
  • siekany szczypiorek

    1 pęczek
  • masło

    1 łyżka
  • twaróg

    25 dag
  • tarta bułka

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obraną i opłukaną cebulę kroimy drobno i podsmażamy . Dodajemy do kaszy i gotujemy na półsypko w dużej ilości wody (7 szklanek), studzimy. Tłuszcz ucieramy, dodajemy zmielony przez maszynkę ser i szczypiorek, mieszamy i łączymy z kaszą, przyprawiamy do smaku. Formujemy kotlety, panierujemy je w mące, jajku i tartej bułce, smażymy i wstawiamy na kilka minut do piekarnika . Podajemy z sosem pomidorowym i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kuchareczekjeden

20.05.2011 09:19
fajny przepis

ronald88

15.05.2011 10:39
pycha

iwa643

03.07.2010 16:01
a ja zpodkarpacia i nie jadłam jeszcze takich :( musze zrobic

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat