Masa migdałowo-czekoladowa do ciasta

Masa migdałowo-czekoladowa do ciasta

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • migdały

    25 dkg
  • czekolada

    15 dkg
  • cukier puder

    20 dkg
  • śmietanka

    100 ml
  • wanilia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Startą czekoladę zalać gorącą śmietanką i rozgotować na gęstą masę. Migdały sparzyć, lekko podpiec na patelni, przepuścić przez maszynkę, połączyć z gorącą czekoladą, dodać wanili do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat