Przepis i sposób przygotowania na: Dziczyzna na boczku
Całość wymieszać i trzymać na ogniu pod przykryciem ok. 45 min.
Następnie królika wyjąć a sos odparować, dodać śmietanę, wymieszać i polać królika.
królik | 1 szt |
boczek | 20 dag |
cebula | 2 szt |
czosnek | 3 zabki |
rosół | 1 szklanka |
rozmarynu | 1 szczypta |
mąki | 1 łyżka |
gęstej śmietany | 1/2 szklanki |
olej | 3 łyżki |
masło | 2 łyżki |
sól | |
wino wytrawne | 1/2 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: