żołądki w pomidorach

żołądki w pomidorach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żołądki drobiowe

    60 dag
  • cebula

    2 szt
  • puszka pomidorów bez skórki

  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • pieprz, sól

  • przyprawa do zup Kucharek

  • sos sojowy

  • masło

    2 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żołądki myjemy i kroimy w plastry. Gotujemy w małej ilości wody. Odcedzamy, ponownie zalewamy wodą i gotujemy z Vegetą, liściem laurowym, pieprzem i zielem. Cebulę obieramy, kroimy w piórka i szklimy na łyżce masła. Dodajemy do żołądków. Dusimy na małym ogniu. Wlewamy pomidory, doprawiamy pozostałymi przyprawami i jeszcze dusimy. Z maki i reszty masła robimy zasmażkę i dodajemy do potrawy. Gotujemy, aż zgęstnieje. Podajemy z młodymi ziemniakami i mizerią.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ronald88

05.10.2011 15:18
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat