Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina duszona w piwie

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 60 dag
cebule 2
czosnek 2 ząbki
wędzony boczek 20 dag
olej 4 łyżki
bulion 2 szklanki
ziele angielskie 2 ziarenka
majeranek
sól
pieprz
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
piwo ciemne 330 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina duszona w piwie

Wołowinę umyć, osuszyć, pokroić na kawałki. Boczek pokroić, cebulę i czosnek posiekać. W garnku rozgrzać olej, podsmażyć cebulę i czosnek. Wrzucić boczek, a gdy lekko się zrumieni, dodać wołowinę. Smażyć ok. 10 minut, często mieszając. Wlać piwo, posolić. Dodać majeranek, pieprz i ziele angielskie. Dodać koncentrat pomidorowy rozprowadzony w bulionie i dusić do miękkości w garnku z uchyloną pokrywką ok. 2 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak