Pita-gyro, Greckie suvlaki

Pita-gyro, Greckie suvlaki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe lub pierś z kurczaka

    400 g
  • cebula czerwona

    1 szt
  • pomidor

    1 szt
  • ziemniaki młode

    2 szt
  • olej

  • jogurt grecki

    5 łyżek
  • pita

    1 opak.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy w paseczki, doprawiamy i smażymy na odrobinie tłuszczu.

Ziemniaki obieramy, kroimy na duże frytki i smażymy .

Podgzewamy chlebek Pita na patelni z odrobiną oliwy.

Pomidory i cebulę kroimy w plasterki.

Na każdym chlebku układamy trochę mięsa, dwa plastry pomidora, trochę cebuli oraz kilka frytek.

Na wierzch dodajemy łyżkę jogurtu lub sosu tzatziki.

Kładziemy chlebek na serwetce i zwijamy w rożek.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ilka_86

08.09.2011 08:28
ale fajne to danie :)

kotlet

14.08.2011 14:57
ale wygląda apetycznie

iga2

13.08.2011 22:45
suvlaki mi się zawsze będą miło kojarzyły :)

novita23

25.05.2011 12:46
pychotka

agnieszka189

08.03.2011 14:49
ja też uwielbiam Grecję, mieszkałam tam kilka lat i wprost uwielbiam ich kuchnię ;)

kochanyptysiu

07.03.2011 10:40
to jest cos co w moim sercu zostanie na zawsze:)Poza słońcem kolejny urok Grecji.....ehhhhhh

eli_555

02.08.2010 22:50
Pychotka.

Małgorzata113

26.07.2010 12:00
nawet apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat