Gyros z fasolką szparagową i cebulą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    750 g
  • Mój przepis na klasyczny gyros Prymat

    1 opakowanie
  • olej

    4 łyżki
  • cebula czerwona

    1 szt.
  • żółta fasolka szparagowa

    200 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gyros z fasolką szparagową i cebulą foto
Przygotować wszystkie składniki.
Krok 2 - Gyros z fasolką szparagową i cebulą foto
Zawartość opakowania połączyć z 4 łyżkami oleju i wymieszać.
Krok 3 - Gyros z fasolką szparagową i cebulą foto
750 g karkówki pokroić w cienkie paski i dokładnie obtoczyć w powstałej marynacie.
Krok 4 - Gyros z fasolką szparagową i cebulą foto
Zamarynowane mięso smażyć na rozgrzanej patelni przez około 10 minut, przewracając od czasu do czasu, dodając cebulę i fasolkę szparagową. Nie ma potrzeby natłuszczać patelni, gdyż olej znajduje się w marynacie.
Krok 5 - Gyros z fasolką szparagową i cebulą foto
Danie jest gotowe! Smacznego! Można podawać z frytkami i sałatką grecką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eliza135 31.08.2015 13:25
Zjadłoby się :)
Małgorzata92 21.08.2015 12:21
Ciekawe połączenie :)
JulkaTomeczek 17.08.2015 22:18
Wygląda bardzo smakowicie
Franciszek 17.08.2015 12:34
Pięknie podane
Małgorzata92 12.08.2015 17:43
Na pewno spróbuję
[email protected] 19.03.2015 12:18
pięknie wygląśda")
Katarzyna59 06.03.2015 16:51
super smaczne
dollce 06.03.2015 12:27
Ciekawa propozycja :)
Konczi 06.03.2015 12:07
wygląda pięknie ... pysznie !
marcia7 06.03.2015 11:57
w eleganckiej wersji podania

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat