Zupa kalafiorowa

Zupa kalafiorowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

  • ziemniaki

    6 szt
  • porcja rosołowa

  • seler, por

  • pietruszka

    2 szt
  • marchewka

    2 szt
  • kilka ziaren pieprzu

  • liść laurowy

  • ziele angielskie

  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • sól

  • śmietana 18 proc

    3 łyżki
  • mąka

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Pora myjemy. Marchewki, pietruszki i selera obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Mięso myjemy, zalewamy 3 litrami wody, gotujemy. Gdy woda zacznie wrzeć, dodajemy warzywa i doprawiamy. Gotujemy 20 minut. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy. Kalafiora myjemy i dzielimy na różyczki. Dodajemy do zupy i gotujemy ok 15 minut. Zabielamy śmietaną wymieszana z mąką

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat