Ziemniaki i śledź

Ziemniaki i śledź

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dużych ziemniaków

    6 sztuk
  • śledzi

    1 słoik
  • ogórka

    1 szt
  • śmietany

    1 łyżka
  • marynowanych grzybków

    1 słoiczek
  • sól, pieprz

    do smaku
  • pomidorów

    2 szt
  • papryki

    1 kawałek
  • szczypiorku

    1/2 pęczka
  • twaróg

    25 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie (ewentualnie z dodatkiem vegety). Serek ucieramy z łyżką śmietany. Dodajemy część pokrojonego ogórka w kostkę i drobno pokrojony szczypiorek. Doprawiamy solą i pieprzem (można ziołami). Śledzie mogą być z zalewy octowej. Przedzielamy je po długości na połowy i zwijamy w ruloniki. Ścinamy troszkę ziemniaka i wydrążamy małe wgłębienie. Nakładamy twarożek a na wierzch kładziemy rulonik ze śledzia, kawałek pomidora, ogórka (mogą być korniszony), grzybka marynowanego, kawałek papryki. Po prostu to co kto lubi. Wszystkie dodatki przygotowujemy wcześniej, by sprawnie nakładać na ciepłe ziemniaki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

FAFIK

19.05.2011 12:52
Pięknie podane!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat