Ogórki nadziewane twarogiem z wasabi i imbirem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

ml

gniazd

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek zielony

    2 szt
  • twaróg

    200 g
  • orzechy włoskie siekane

    30 g
  • imbir starty

    1/2 łyżeczki
  • wasabi

    1/2 łyżeczki
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • koper świeży

  • szczypiorek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki myjemy, obieramy (możemy zostawić cienkie paseczki skórki) i kroimy w słupki (z jednego ogórka powinno wyjść ok. 6 sztuk). Łyżeczką wydrążamy środki, miąższ odkładamy. Przygotowane do nadziewania ogórki solimy i odstawiamy na ręcznik papierowy.
Orzechy włoskie drobno siekamy. Miąższ z ogórków kroimy w drobną kostkę. W misce mieszamy twaróg z wasabi i startym na drobnych oczkach imbirem. Dodajemy orzechy i miąższ z ogórków. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Masą serową wypełniamy ogórki. Przewiązujemy szczypiorkiem i dekorujemy gałązkami koperku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 10.01.2015 23:55
jestem pod wrażeniem :)
luna76 04.01.2015 12:46
świetna przystawka!!!
dollce 04.01.2015 00:07
Ciekawa propozycja przekąski
halina17 03.01.2015 20:59
Jak dla mnie smaczne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat