Kurczakowe sakiewki ze szpinakiem

Kurczakowe sakiewki ze szpinakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 szt
  • szpinak świeży lub mrożony

    200 g
  • ser żółty

    2 plastry
  • ser z niebieską pleśnia

    70 g
  • śmietana

    5 łyżek
  • czosnek

    4 ząbki
  • sól, pieprz

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W rondlu rozgrzewamy olej i podsmażamy wyciśnięty przez praskę czosnek. Po chwili dodajemy szpinak, który doprawiamy solą i pieprzem.Chwilę dusimy.

Do szpinaku dodajemy śmietanę oraz pokruszony ser pleśniowy. Mieszamy i chwilę dusimy na wolnym ogniu.

Piersi z kurczaka myjemy i kroimy na pół.Każdą pojedynczą pierś nadkrajamy wzdłuż, tak aby otrzymać cieńsze płaty. Rozbijamy je tłuczkiem do mięs.( Najlepiej najpierw włożyć mięso do woreczka foliowego). Przyprawiamy.

Na każdym płacie mięsa kładziemy plaster sera, a następnie smarujemy masą szpinakową.

Składamy płat mięsa na pół i spinamy wykałaczkami.

Mięso smażymy z obu stron lub grillujemy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

manaika

12.03.2012 00:10
wyglądają niesamowicie

aniapetr

09.12.2011 12:53
pyszności!!!

Natalia/tubisiek

30.09.2011 11:36
z chęcią bym takie zjadła :)

Ela15

02.09.2011 14:02
super

Islanzadi

03.12.2010 13:04
Ciekawy przepis :)

beatkaa153

19.10.2010 21:02
zapowiadają się smakowicie:)

kasiurek

28.09.2010 08:14
musze to zrobić

wedith1

24.08.2010 20:55
Ajajaj....aż się głodna zrobiłam :)

Justyna223

13.08.2010 17:28
pycha

kakiaa

16.07.2010 18:22
Szpinak + żółty ser + kurczak = jedno z najlepszych połączeń kulinarnych:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat