Zupa grzybowa aromatyzowana oliwą truflową podana z łazankami .*.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1/2 sztuki
  • czosnek

    2 sztuki
  • bulion warzywny

    800 ml
  • śmietana

    100 ml
  • sól

  • łazanki

    160 g
  • borowiki

    200 g
  • winiak

    50 (klubowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na rozgrzanej oliwie podsmażyć pokrojone grzyby wraz z cebulą i czosnkiem. Pod koniec smażenia podlać winiakiem, a gdy alkohol odparuje dodać do gotującego się rosołu (kilka grzybów pozostawić do dekoracji). Zupę doprawić do smaku solą, pieprzem i tymiankiem.
Gdy grzyby będą miękkie całą zupę dokładnie zmiksować, zabielić śmietaną i ponownie zagotować. Podawać z łazankami i podsmażonymi wcześniej plastrami grzybów.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 25.12.2014 18:59
rewelacyjna propozycja
Ola1984 10.12.2013 15:11
Uwielbiam krem grzybowy, z tymi składnikami musi smakować wybornie.
Barbara13 10.12.2013 13:44
ależ pyszności :)
gosia561 10.12.2013 13:43
pięknie się prezentuje
Kuchenka 10.12.2013 13:19
pięknie się prezentuje i jest bardzo apetyczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat