Zupa grzybowa aromatyzowana oliwą truflową podana z łazankami .*.

Zupa grzybowa aromatyzowana oliwą truflową podana z łazankami .*.

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Ciekawy przepis na uwielbianą zupę grzybową podaną z łazankami. Jeśli macie ochotę w tym roku może taka właśnie zupa zagościć na Waszym wigilijnym stole. Decyzja należy do Was, to jak?

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    0,5 sztuki
  • czosnek

    2 sztuki
  • bulion warzywny

    800 mililitrów
  • śmietana

    100 mililitrów
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • makaron łazanki

    160 gramów
  • borowiki

    200 gramów
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zupa grzybowa aromatyzowana oliwą truflową podana z łazankami .*.

Na rozgrzanej oliwie podsmażyć pokrojone grzyby wraz z cebulą i czosnkiem. Pod koniec smażenia podlać winiakiem klubowym*, a gdy alkohol odparuje dodać do gotującego się rosołu (kilka grzybów pozostawić do dekoracji). Zupę doprawić do smaku solą, pieprzem i tymiankiem.

Gdy grzyby będą miękkie całą zupę dokładnie zmiksować, zabielić śmietaną i ponownie zagotować. Podawać z łazankami i podsmażonymi wcześniej plastrami grzybów.

* jeśli macie ochotę możecie dodać winiak klubowy do zupy - nie więcej niż 50 ml.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Ada-Gaba 25.12.2014 18:59
rewelacyjna propozycja
Ola1984 10.12.2013 15:11
Uwielbiam krem grzybowy, z tymi składnikami musi smakować wybornie.
Barbara13 10.12.2013 13:44
ależ pyszności :)
gosia561 10.12.2013 13:43
pięknie się prezentuje
Kuchenka 10.12.2013 13:19
pięknie się prezentuje i jest bardzo apetyczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat