Zupa warzywna z fasolką

Zupa warzywna z fasolką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała kapusta

    1/2 główki
  • ziemniaki

    5 sztuk
  • cebula

    1 sztuka
  • buraki

    2 sztuki
  • marchew

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler

    1/4 sztuki
  • fasolka szparagowa

    1 szklanka
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • śmietana

    1/3 szklanki
  • Kucharek - uniwersalna

    do smaku
  • olej

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować, zagotować wodę, kapustę wrzucić do wrzątku. Na oleju zeszklić posiekaną cebulę. Dodać do kapusty. Ziemniaki pokroić w kostkę, buraki, seler, marchew, pietruszkę zetrzeć na grubych oczkach, fasolkę pokroić. Wszystko dodać do kapusty. Dusić na wolnym ogniu do miękkości. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy, przyprawić do smaku i zaprawić śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

09.01.2014 09:52
lubię taką zupkę

romanrafal

02.07.2013 06:17
smaczna zupka

IlonaAlbertos

24.12.2012 00:05
Smaczna i zdrowa.

Seba

03.10.2012 14:06
pycha

Motorek

29.08.2012 09:12
bardzo smaczna

anulka69

04.06.2012 08:50
lubię

Wacław

27.04.2012 10:36
pyszna,pozywna zupa !

Ada-Gaba

14.02.2012 08:04
dobra

Angelika10

31.01.2012 00:20
smaczna

Krystyna32

19.01.2012 16:21
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat