Zupa z dorsza z curry

Zupa z dorsza z curry

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dorsz

    25 dag
  • bulion

    1 litr
  • masło

    2 łyżki
  • cebula

    1 sztuka
  • mąka

    1 łyżka
  • curry

    1 łyżeczka
  • sól

    do smaku
  • sok z cytryny

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać i posiekać bardzo drobno, poddusić na patelni na rozgrzanym maśle. Dodać do niej mąkę i curry, całość wymieszać i dolać bulion. Dorsza należy pokroić w niewielką kostkę, dodać do bulionu i gotować około 15 minut. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wafelek2601

03.08.2013 21:36
Z chęcią wypróbuję ten przepis

IKrakowianka

18.03.2013 20:24
wspaniale się zapowiada

ilka_86

14.02.2011 12:21
nie jadłam jeszcze rybnej zupki;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat