Pieczeń w winie

Pieczeń w winie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    1,5 kg
  • masło

    2 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

    do smaku
  • tymianek

    1 łyżeczka
  • woda

    200 ml
  • wino czerwone

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab należy polać winem i dostawić do lodówki na godzinę. Po tym czasie odsączyć, natrzeć czosnkiem, oprószyć solą, pieprzem i tymiankiem, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Schab obłożyć masłem i piec około 2 godziny w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Po 60 minutach pieczenia podlać szklanką wody i piec co jakiś czas polewając sosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wafelek2601

03.11.2013 12:25
Taka pieczeń musi być pyszna

IKrakowianka

30.05.2012 00:01
świetny pomysł na pyszną pieczeń

Katarzyna/kate1980

17.04.2012 22:32
super

Paweł29

27.08.2010 18:53
Wow

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat