Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z dyni z migdałami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dynia
marchewka 2
pietruszka
olej
rosół 4 szklanki
sól
cynamon Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
gęsta śmietana 4 łyżki
dekoracja
płatki migdałowe
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z dyni z migdałami

Jeśli mamy nie dużą dynię to najpierw rozkrój z środka wyjmij pestki i włókna , obraną pokrój w kostkę a marchewkę i pietruszkę w plasterki. Warzywa wrzucamy do garnka dodaj po 2 łyżki oleju i wody i duś , gdy będą miękkie dolej rosół zagotuj a potem zmiksuj na gładki krem , dopraw wszystkimi przyprawami - wszystko po szczypcie , wlej odrobinę ciepłej zupy do śmietany , wymieszaj , potem wlej do garnka , na koniec tylko dopraw gałką muszkatołową i udekoruj uprażonymi płatkami migdałów i grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 17.01.2013 08:39
ciekawa..
joanna77 12.01.2012 11:07
fajna i smaczna
Katarzyna/kate1980 09.01.2012 22:29
super
aginaa 09.01.2012 16:43
wspaniałą
Justyna Jussstiii 09.01.2012 14:38
super
zuzanna_z 09.01.2012 11:36
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak