Ogórki małosolne w zalewie

Ogórki małosolne w zalewie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogorki gruntowe

    2 kg
  • chrzan świeży liść i korzeń

    1
  • koper

    1
  • czosnek

    1
  • sól

    1
  • cebula biała

    1
  • papryka

    1
  • olej

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ogórki i dodatki dokładnie myjemy,
na dnie słoika układamy chrzan, koper, czosnek następnie ogórki ( tak aby przylegały do siebie) ,cebule kroimy w piórka, papryke w paseczki wrzucamy na wierzchu ogórków w gotującej się wodzie rozpuszczamy sól ( 1,5 łyżki na 1 litr wody) zalewamy ogórki, na wierzch wlewamy 1 łyżke oleju. zamykamy słoik

Ogórki gotowe po około 2 dniach

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat