Gruszka w wędzonce :

Gruszka w wędzonce :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszka

    1 szt. (nie za bardzo dojrzała)
  • szynka wędzona

    8 plastrów
  • olej

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gruszkę obrać , usunąć gniazdo nasienne i przekroić na 8 części. Każdy kawałek gruszki posypać pieprzem i zawinąć w plasterek wędzonki . Spiąć wykałaczką . Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć gruszkę w wędzonce na rumiano. Podawać na ciepło lub zimno

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kasiurek

13.10.2010 09:36
fajna przystawka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat