Paszteciki z ciasta francuskiego

Paszteciki z ciasta francuskiego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso gotowane

    30 dag
  • pieczarki

    15 dag
  • cebula

    1 szt
  • słonina wędzona

    5 dag
  • przyprawa Przyprawa do zup Kucharek-

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • ciasto francuskie

    40 dag
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Ugotowane mięso zemleć w maszynce. Słoninę pokroić w drobną kostkę i wytopić na patelni, wsypać posiekaną cebulę i zeszklić. Następnie dodać starte na tarce jarzynowej pieczarki i smażyć do odparowania płynu. Połączyć z przemielonym mięsem i razem chwilę podsmażyć. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Ciasto gdy jest zamrożone, pozostawić na kilka godzin w temp pokojowej. Następnie rozwałkować na grubość ½ cm, pokroić na prostokąty. Na każdy kawałek ciasta położyć łyżkę farszu krótsze boki zawijać do środka, dłuższe zwijać jak krokiety. Paszteciki ułożyć w posmarowanej tłuszczem formie, włożyć do nagrzanego piekarnika, piec około 25-30 minut w temp 190-200 stopni. Podawać jako dodatek do czystych zup

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat