Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pikantna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina z kością 25 dkg
oliwa 4 łyżki
cebula 25 dkg
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
papryczka chili do smaku
oregano do smaku
wino czerwone wytrawne 250 ml
makaron grube wstążki 10 dkg
pomidor 3 szt
por 1 szt
kukurydza w puszce 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
wieprzowina 25 (łopatka)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pikantna

Umyte i pokrojone na kostkę mięso smaży my na oliwie do zarumienienia. Ćwiartki cebul, koncentrat i oregano wrzucamy do mięska, pieprzymy i solimy. Dolewamy wino i niecały litr wody. Gotujemy na małym ogniu. Po pół godziny wrzucamy makaron i gotujemy jeszcze 15 minut. Kawałki obranych pomidorów i kukurydzę wrzucamy na następne 15 minut do gotowania. przyprawiamy do smaku (OSTRRRO).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata16 03.07.2012 01:43
uwielbiam pikanterię
gusia1000 01.02.2012 18:31
To coś dla mnie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak