Sos z powideł wiśniowych

Sos z powideł wiśniowych

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • powidał

    25 dkg
  • cynamon

  • wino

    250 ml
  • cukier

    20 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Usmażyć kilka łyżek powideł w tłuszczu od pieczeni, wlać kilka łyżek sosu do tejże pieczeni, szklankę wina, trochę cukru, cynamonu, goździków i to zagotować. Zalać pieczeń.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat