Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z miodem i rodzynkami
Jeżeli chodzi o śledzie wylewamy z nich olej, a płaty kroimy w paski i zalewamy sosem i mieszamy. CHłodizmy w lodówce tak około 4 godizn by pzresżły słodziutkim smakiem.
śledzie w oleju | 1 kg |
sok z cytryny | 1/2 sztuki |
miód płynny | 11 łyżek |
ziele angielskie | 8 ziarenek |
rodzynki | 4,5 garści |
koncentrat pomidorowy | 1 słoik |
olej | 1/2 szklanki |
Liść laurowy suszony Prymat | 5 sztuk |
cebula | 4-5 sztuk |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: