Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa z makaronem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion 2 litry
marchew 2 sztuki
por 1/4 sztuki
śmietana 1-2 łyżki
mąka 1 łyżka
makaron 1 opakowanie
grzyby suszone 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa z makaronem

Grzyby sparzyć, umyć. Bulion zagotować. Przygotowane grzyby dodać do bulionu razem z obraną i umytym porem. Marchew obrać, umyć i pokroić. Dodać do zupy. Wszystko gotować ok 30-40 minut. Zagęścić mąką i śmietaną. Podawać z ugotowanym makaronem. Można posypać posiekaną natką pietruszki i dodać łyżkę śmietany na talerzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 08.05.2012 11:04
smaczna
Justyna Jussstiii 04.01.2012 09:36
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak