Śledzle z majerankiem

Śledzle z majerankiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    2 ząbki
  • majeranek Prymat

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • śledzie w oleju

    25 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie wyjąć z oliwy, obtoczyć obficie w majeranku, pokroić na 2 cm paski i ułożyć w słoiku. Czosnek zmiażdżyć i włożyć pomiędzy śledzie. Skropić sokiem z cytryny i zalać oliwą tak, aby pokryła całość. Odstawić do lodówki na 12 godzin

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Barbara55

11.10.2010 14:02
śledzle - to jakaś nowość?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat