Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia panierowana z grilla

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 1 szt
jajko 2 szt
mąka pszenna 1/2 szkl
mąka kukurydziana 1/2 szkl
parmezan starty 1/2 szkl
oregano 1 łyżeczka
przyprawa kucharek 1/2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia panierowana z grilla

Do miski wsypać mąkę kukurydzianą, ser, oregano, bazylię, szczyptę soli i pieprzu, wymieszać. Jajka wybić na talerz, dodać przyprawę kucharek, roztrzepać widelcem. Cukinię umyć, obrać i pokroić w 1 cm plastry. Każdy kawałek cukinii obtaczać w mące, roztrzepanych jajkach i przygotowanej panierce. Opanierowaną cukinię ułożyć na grillu i upiec z obu stron na złoty kolor. Podawać jako przekąska lub dodatek do potraw z mięsem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 24.09.2012 09:28
super
Motorek 29.02.2012 09:38
pycha
zuzanna_z 02.01.2012 11:28
dobre
Kamila/kami007 02.01.2012 08:33
mmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak