szarlotka

szarlotka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1,5 szkl
  • cukier

    1,5 szkl
  • cukier wanilinowy

    1
  • jajka

    5
  • mąka ziemniaczana

    0,5 szkl
  • proszek do pieczenia

    1
  • jabłka

    1,5 kg
  • kisiel cytrynowy

    1
  • margaryna

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać i pokroić w kostkę.Zesmażyć z cukrem -0,5 szkl Do wystudzonych jabłek dodać kisiel i wymieszać.
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę Dodać obie mąki i proszek do pieczenia i wymieszać.Dodać rozpuszczoną gorącą margarynę.Wylać połowę ciasta na blaszkę i piec ok 10-15 min w temp 160st.Wyjąc wyłożyc jabłka i zalać resztą ciasta i piec dalej jescze ok 40 minut.Podawać na zimno posypaną cukrem pudrem i cynamonem lub na ciepło z gałką lodów śmietankowych

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof15

06.09.2012 07:56
pycha

Kuchareczka2

05.05.2012 16:45
uwielbiam

Luki

02.04.2012 08:47
pyszniutka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat