Anyżki krajanki

Anyżki krajanki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    12 dag
  • cukier

    12 dag
  • anyż

    1 do smaku
  • żółtko jaja

    4 szt
  • jaja

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę, cukier, jaja oraz żółtka ucieramy i mieszamy w misce przez 30 minut. Pod koniec mieszania dodajemy anyż. Wałkujemy ciasto i kroimy je w dowolne kształty. Przekładamy ciasteczka na natłuszczoną blachę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na kilka minut. Ciasteczka przechowujemy w szczelnie zamkniętym słoju

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat