Marchewka z rodzynkami

Marchewka z rodzynkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    3/4 kg
  • rodzynki

    10 dkg
  • masło

    5 dkg
  • mąka

    1 łyżka
  • oliwa

    2 łyżki
  • sól i pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew umyć, obrać i pokroić w talarki, wrzucić do rondla, osolić, dodać oliwę i masło. Podlać szklanką wrzącej wody. Gotować na silnym ogniu ok 20 minut. Po tym czasie dodać rodzynki, oprószyć przesiana mąką i wymieszać. Dogotować na wolnym ogniu.Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać jako dodatek do mięs powinna być podawana gorąca.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna141

26.05.2011 08:40
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat