Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka z kremem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 30 dag
cukru pudru 10 dag
margaryny 15 dag
żółtko jajek 2 sztuki
jabłek 1 kg
cukru pudru 15 dag
rodzynków 2 dag
cukier waniliowy 1 opakowanie
mleko 1,5 szklanki
żółtko jajek 3 sztuki
cukru 10 dag
mąki 5 dag
masła 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z kremem

Z podanych składników zagnieść ciasto i włożyć na godzinkę do lodówki.Po schłodzeniu ciasto rozwałkować i wyłożyć na blachę.Nakłuć ciasto widelcem.Piec na jasnozłoty kolor w temp 180 stopni. Nadzienie; Jabłka obrać,pokroić,włożyć do garnuszka,podlać kilkoma łyżkami wody i gotować aż się rozpadną.Dodać osączone rodzynki,cukier i cukier waniliowy. Krem: Do garnuszka wlać szklankę mleka,dodać masło i połowę cukru,zagotować.W kubeczku starannie wymieszać pozostałe zimne mleko z mąką i mieszając wlać je do wrzącego mleka,zagotować.Zdjąć budyń z ognia i zaciągnąć żółtkami utartymi z resztą cukru.Ostudzić.Na placek wyłożyć najpierw jabłka a potem krem budyniowy.Schłodzić w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 03.08.2012 10:48
pycha
wojr63 24.05.2012 23:34
ładna wyszła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak