Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paptyka faszerowana

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 4
grzyby 1 kg
ząbek czosnku 6
cebula 1
pieprz
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Paptyka faszerowana

Papryki bardzo dobrze umyć, a następnie odciąć wierzch. Ze środka papryk wyciąć gniazda nasionek i opłukać. Grzyby bardzo dobrze oczyścić, umyć, a później pogotować około 10 minut w lekko osolonej wodzie. Ugotowane grzyby odcedzić i pokroić na nieduże plasterki. Ząbki czosnku obrać i drobno posiekać. Cebulę obrać, przemyć zimną wodą, aby podczas krojenia nie szczypała w oczy i pokroić w drobną kostkę. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażyć na złotawy kolor cebulę oraz drobno posiekany czosnek. Ugotowane i pokrojone grzyby oraz podsmażona cebulę i czosnek wymieszać razem i doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i dobrze wymieszać. Do każdej papryki nałożyć farsz, a następnie przykryć papryki wcześniej odkrojonym \" kapeluszem\" i piec w piekarniku około 30 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 21.03.2012 15:40
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak