kruchy podkład

kruchy podkład

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka krupczatka

    2 szkl
  • margaryna

    200 g
  • cukier puder

    1/2 szkl
  • żółtka

    2 szt
  • kwaśna śmietana

    2-3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

mąkę i tłuszcz siekamy nozem, dodajemy cukier, śmietanę i żółtka wyrabiamy na jednolitą masę, owijamy folią i schładzamy, schłodzone ciasto wałkujemy na grubość 0,5 cm i wyklejamy nim blaszkę, zapiekamy na złoty kolor, gotowe wypełniamy dowolną masą

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MagdaXXX

29.08.2013 19:52
muszę spróbowac twój przepis

teresa18

12.12.2011 17:22
super ja lubię z masa cczekoladową

M-W

11.12.2011 10:20
napewno wypróbuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat