Małe klopsiki

Małe klopsiki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1/2 kg
  • jajko

    1 szt
  • tarta bułka

    5 łyżek
  • majeranek

    1 łyżka
  • pieprz

    do smaku
  • sól do smaku

  • olej do smażenia

  • bułka czerstwa

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułkę moczymy w wodzie lub mleku, odciskamy i rozdrabniamy. Dodajemy do mięsa, wbijamy jajko, doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem . Wyrabiamy dokładnie masę.

Toczymy z niej kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczamy w tartej bułce i smażymy na oleju, obracając, by się dokładnie przyrumieniły z każdej strony.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

romanrafal

23.12.2013 14:01
pyszne klopsiki

Izabela/bella81

01.02.2013 08:31
lubię takie

ben-ka

19.08.2012 10:11
też takie lubię:)

pacpaw

01.06.2012 21:33
małe znaczy smaczne

ilka_86

19.01.2012 15:28
pyszne na obiad

M-W

11.12.2011 10:21
super klopsiki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat