Zupa czosnkowa

Zupa czosnkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ząbki czosnku

    4
  • Kostki rosołowe Kucharek

    2
  • jajka

    3 sztuki
  • pepperoni

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

4 ząbki czosnku pokroić i podsmażyć na oliwie. 2 kostki rosołowe wrzucić do półtora litra wody i zagotować. Do wywaru dodać czosnek, papryczkę pepperoni 2 listki bobkowe. Zagotować całość, po czym przecedzić wywar przez sitko. Do czystego bulionu dodać 3 jaka, cały czas rozbijać je trzepaczka aby się nie ścięły. Usmażyć tosty, włożyć je do miseczki i zalać gorącą zupą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gosiek1

30.07.2010 14:15
fajny przepis

wojtek10_89

20.07.2010 22:06
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat