Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem czekoladowy na gorąco

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 3 szt
mleko 2 szkl
płatki mogdałowe 1 łyżka
orzechy pistacjowe 1 łyżka
czekolada gorzka 5 dag
Biszkopty 1 opakowanie
cukier waniliowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem czekoladowy na gorąco

Orzechy arachidowe posiekać na drobne kawałki. Do rondla wlać zimne mleko, dodać żółtka i ubić. Następnie położyć na płytę kuchenną gotować przez 10 minut, ciągle mieszając. Zdjąć z ognia i ciągle ubijając dodawać posiekane orzechy, płatki migdałowe,utartą na tarce o dużych otworach czekoladę i pokruszone biszkopty. Krem wyłożyć do salaterek, włożyć na kilka minut do nagrzanego piekarnika. Podawać na gorąco.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 16.11.2012 13:17
Fajny deser.
Rybciia 29.05.2012 11:13
pychotka :-)
Seba 28.01.2012 11:29
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak