Biszkopt

Biszkopt

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka ziemniaczana

    1 szkl
  • cukier

    1 szkl
  • jajka

    5 szt
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • ocet 10 %

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Odzielić białka od żółtek ,białka ubić na sztywno dodając szczyptę soli. Żółtka wymieszać z proszkiem i octem.Do piany z białek dodać cukier potem żółtka a na końcu dodać przesianą mąkę pszenną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat