Filet z kurczaka a la Cezar

Filet z kurczaka a la Cezar

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

  • majonez

    2/3 łyżki
  • pomidory

    2
  • sałata lodowa

  • ogórek gruntowy

    2
  • czosnek

    2/3 ząbki
  • kefir

    1 łyżka
  • oliwa z oliwek

  • panierka do drobiu pikantna

  • ser żółty

    25 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyty i osuszony filet pokroić na plasterki,zamarynować w przyprawie do kurczaka(lub przyprawa do kebaba),panierce i oliwie.Owinąć folią i schować do lodówki na kilka h.
Majonez wymieszać z kefirem,połową startego sera,bazylią,solą,pieprzem,opcjonalnie innymi ziołami wg upodobań.
Zamarynowanego kurczaka podsmażyć na suchej,dobrze rozgrzanej patelni. Wyłożyć i posypać resztką sera. Sałatę porwać na kawałki,pomidory i ogórki pokroić,polać sosem majonezowym i posypać grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gosia561

02.06.2011 11:52
super

niciapn

30.01.2011 11:14
dziś zaserwuję na obiad :)

zuzanna6

23.11.2010 09:04
Aż ślinka leci.

Margo1

27.08.2010 13:04
napewno jest smaczne

eli82

25.08.2010 11:42
musi być smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat