Makaron po grecku

Makaron po grecku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron wstążki

    2 op
  • mięso wieprzowe bez kości

    500 g
  • seler korzeniowy

    200 g
  • por

    100 g
  • marchew

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • koncentrat pomidorowy

    200 g
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew, pietruszkę i seler obrać, umyć i zetrzeć na tarce.
Podsmażyć na oliwie aż zmiękną.
Mięso podsmażyć na oliwie z posiekanym czosnkiem, dodać do warzyw i mieszając chwilę dusić.
Dodać pora, pomidory, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ugotować makaron, sos wlać do makaronu i wszystko razem wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Agiatis

19.07.2011 21:58
Lubię gdy makaron oblepiony jest w sosie - musi być pyszne:)

wedith1

27.10.2010 20:10
Bardzo mi się podoba!

zuzanna6

25.10.2010 09:35
wypróbuję

bernika

23.09.2010 10:17
fajny i prosty:)

Monika/aggi

15.09.2010 17:00
wygląda apetycznie

Emilia22

15.09.2010 13:10
wygląda bardzo apetycznie

kasiurek

06.07.2010 14:38
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat