Moja zupa ze szczawiu

Moja zupa ze szczawiu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • szczaw siekany Smak

    1 słoik
  • kucharek

    do smaku
  • śmietana 12-procentowa

    4 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • gulasz wieprzowy

    15 dag
  • ziemniaki

    5 szt
  • jaja na twardo

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Mięso kroimy w kostkę, warzywa myjemy i kroimy w kostkę. Ziemniaki obieramy i również kroimy w kostkę. Wszystko wrzucamy do garnka z osoloną wodą. Gdy woda się zagotuje wsypujemy szczyptę kucharka. Całość dalej gotujemy, gdy mięso i ziemniaki będą miękkie wrzucamy słoik siekanego szczawiu. Jeszcze chwilę gotujemy i na koniec dodajemy śmietanę do zupy i przyprawiamy pieprzem. Gdy już zupa będzie gotowa wrzucamy pokrojone w kostkę jajka.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

malcik111

02.04.2012 09:25
kocham szczaw!!!

Justyna Jussstiii

27.11.2011 09:38
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat