Meksykański kociołek

Meksykański kociołek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mieszanka meksykańska w puszce

  • marchew

  • przyprawy

    do smaku
  • olej roślinny

  • makaron muszelki

    1 szklanka
  • ryż brązowy

    0,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente.Ryż ugotować na sypko.Na głęboką patelnię wrzucić mieszankę meksykańską i marchew(lub mrożoną włoszczyznę),dusić do miękkości,dorzucić pomidory i przyprawić(sól czosnkowa,papryczki chilli,pieprz cayenne,odrobina imbiru i gałki muszkatołowej,lubczyku,tymianku,majeranku i cząbru-w zależności od uznania).Dodać makaron i ryż,na małym ogniu poddusić 7min.Podawać z bagietką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat