Klopsy z ryby

Klopsy z ryby

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułka

    1 szt
  • masło

    1 łyżka
  • jajka

    2 szt
  • seler

    10 dag
  • sól

    1 szczypta
  • gałka muszkatołowa Prymat

    1/4 łyżeczki
  • filet z dorsza

    60 dag
  • bułka tarta

    1/2 szklanki
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • przyprawa do ryb

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

60 dag filetów z dorsza, mintaja lub morszczuka opłukać i osuszyć, a następnie zmielić razem z namoczoną w mleku i odciśniętą bułką. 1 łyżkę masła utrzeć z 2 żółtkami, dodać 2 łyżki suszonej natki pietruszki Prymat i połączyć z masa rybna. 10 dag selera oczyścić, umyć, zetrzeć na tarce z małymi otworami, dodać do masy rybnej, przyprawić solą, dodać ½ łyżeczki przyprawy do ryb Prymat oraz ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej Prymat. Z białek ubić pianę i delikatnie wymieszać z masa. Następnie uformować klops i obtoczyć w bułce tartej. Zawinąć w folię aluminiową, pozakłuwać widelcem i włożyć do brytfanny. Piec ok. 30 min. W piekarniku nagrzanym do temp. 190°C.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Adamorek

07.03.2011 13:27
lubię ryby

Tika4444

07.02.2011 11:06
super przepis

szajba2

30.01.2011 15:01
bardzo lubię

berys18

29.01.2011 17:39
fajny przepis

Babciagramolka

25.12.2010 19:01
A nie dodajesz odrobiny boczku do masy rybnej ? Nie jest za suchy ?

rakow2

18.10.2010 15:38
rybkę najlepiej złowić samemu

Barbara55

14.09.2010 13:55
fajny klops

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat