Kotlety wieprzowe mielone

Kotlety wieprzowe mielone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe

    1 kg
  • cebula

    2 szt
  • jajka

    2 szt
  • olej

    6 łyżek
  • bułka tarta

    2 łyżki
  • przyprawa do mięsa mielonego

    1 szt
  • przyprawa do potraw

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso wieprzowe ok. 1 kg zmielić przez maszynkę. Do masy dodać 2 średnie cebule (wcześniej pokrojone i podsmażone), 2 jajka, 2 łyżki bułki tartej Prymat, zawartość opakowania przyprawy do mięsa mielonego Prymat oraz 1 łyżeczkę przyprawy do potraw KUCHAREK. Całość dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Uformować kotlety i panierować w bulce tartej lub panierze. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

szajba2

29.01.2011 15:05
bardzo fajne na obiad

gottrina

07.01.2011 19:01
oj tak pycha :))))

Babciagramolka

25.12.2010 18:59
I koniecznie buraczki do tego- pycha

Gonia555

14.12.2010 17:41
Ja robię bez dodatku cebuli

rakow2

17.10.2010 15:29
mielone zawsze się sprawdzają

Barbara55

13.09.2010 16:24
coś konkretnego do ziemniaków

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat