Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowo-wołowe pulpeciki z ryżem i mizerią
Ogórki kroimy na plasterki, posypujemy solą i odstawiamy na chwilę. Odlewamy sok z ogórków, dodajemy śmietanę i pieprz. Mieszamy.
Podajemy z ugotowanym ryżem.
mięso | |
mięso mielone | 500 g |
pieczarki | kilka sztuk |
cebula | 0,5 sztuki |
czosnek | 1 ząbek |
jajko | 1 sztuka |
sól | |
Pieprz czarny grubo mielony Prymat | |
Papryka słodka mielona Prymat | |
Koperek suszony Prymat | |
Bułka tarta klasyczna Prymat | do obtoczenia |
oliwa | do smażenia |
mizeria | |
ogórek zielony | 2 sztuki |
śmietana | 3 łyżki |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
sól | |
DODATKOWO: | |
ryż |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: