Przepis i sposób przygotowania na: Piernik toruński
Użyłam dwóch blaszek o wymiarach 20X11
Pieczemy w 180 C około 1 godzinę.
Odstawiamy do ostygnięcia. Polewę czekoladową rozpuszczamy w wodnej kąpieli i polewamy ciasto.
mąki pszennej | 500 g |
miodu spadziowego | 250 g |
masła | 150 g |
cukru | 150 g |
suszonych śliwek | 100 g |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 1 opakowanie |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
polewa czekoladowa | 1 opakowanie |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: