Bezy aginy

Bezy aginy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier puder

    300 g
  • białka

    7
  • sól

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubijamy na sztywną pianę, najlepiej trzepaczką. Dodajemy szczyptę soli by piana była sztywna. Następnie powoli dosypujemy małymi ilościami cukier puder. Ubijamy. Gdy juz składniki nam się połączą przelewamy ubitą pianę do szprycy. Na blaszce układamy papier do pieczenia i wyciskamy śmietanę. Pozostawiamy odstępy ok. 2 cm pomiędzy bezami. Suszymy w nagrzanym piekarniku około 2,5 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adam1f

29.04.2012 06:29
dobre

aginaa

16.11.2011 11:56
polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat