Torcik makowy

Torcik makowy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mak

    250 g
  • mąka

    2 łyżki
  • masło

    150 g
  • miód

    3 łyżki
  • cukier

    200 g
  • żółtka

    5 szt
  • migdały

    50 g
  • tłuszcz do formy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mak umyć. Zalać wrzątkiem i zostawić na noc. Nazajutrz zemleć w maszynce, dodając sparzone i obrane migdały. Utrzeć masło z cukrem i żółtkami, dodać mak. Wymieszać z mąką i miodem. Tak przygotowane ciasto przełożyć do tortownicy i pioec 30 min. Po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat