Zraziki po francusku

Zraziki po francusku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    500 g
  • cebula

    2 szt
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • jajko

    1 szt
  • olej do smażenia

  • sól, cukier, pieprz

    do smaku
  • bułka tarta

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso zemleć dodać drobno posiekaną cebulę, wsypać bułkę tartą, wbić jajko, doprawić solą i pieprzem. Z jednolitej masy formować owalne kotleciki. Włożyć do rondla dodać koncentrat pomidorowy. Dusic na wolnym ogniu 10min. Przyprawic do smaku solą, pieprzem, cukrem i czosnkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat