Wątróbka curry

Wątróbka curry

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka cielęca

    40 dag
  • cebula

    4
  • czosnek

    4 ząbki
  • olej

  • rosół

    2 szklanki
  • curry

    3 łyżeczki
  • śmietana kremowa 30%

    1/3 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Wątróbkę kroimy na kawałki, 2 cebule kroimy w cienkie półplasterki, pozostałe oraz czosnek drobno siekamy i łączymy z curry. Na patelni rozgrzewamy olej, rumienimy cebulę, dodajemy cebulę z czosnkiem i curry,smażymy 2-3minuty, mieszamy. Dodajemy wątróbkę, rumienimy z każdej strony. Całość podlewamy rosołem, dusimy ok 3 minut. Wlewamy śmietanę, podgrzewamy ale nie zagotowujemy. Podajemy z ryżem:) SMACZNEGO

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna Jussstiii

21.11.2011 10:16
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat