Pikantne roladki

Pikantne roladki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    40 dag
  • pieczarki

    30 dag
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • cebula

    3 szt
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • musztarda

    1 łyżka
  • olej

    6 łyżek
  • cukier

    1 szczypta
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • przyprawa do potraw

    2 łyżeczki
  • papryka ostra mielona

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki i cebulę drobno pokroić, podsmażyć na 2 łyżkach oleju, dodać koncentrat, przyprawę KUCHAREK, paprykę i po szczypcie pieprzu i cukru. Mięso pokroić na plastry i rozbić je na cienkie kotlety. Na każdym kawałku mięsa polożyć porcję pieczarkowego nadzienia i zawinąć mięso w ciasny rulon. Roladki obtoczyć w mące i smażyć na oleju ze wszystkich stron. Podawać z ziemniakami z wody i zasmażanymi buraczkami.
(4 porcje)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jasiek

08.06.2011 10:18
lubię ostre jedzenie

novita23

19.05.2011 08:15
fajny przepis

berys18

23.03.2011 07:44
świetny przepis

szajba2

25.01.2011 15:18
ziemniaki, roladki, buraczki - super obiad

rakow2

12.10.2010 16:28
roladki i to pikantne - pycha

Barbara55

08.09.2010 16:22
solidna swojska kuchnia

IZABELA29

06.07.2010 14:07
smakowicie się zapowiada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat