Marchewka z chrzanem

Marchewka z chrzanem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • duże marchewki

    2-3
  • łyżki startego drobno chrzanu

    2-3
  • z jednej cytryny

    sok
  • miód, szczypta soli

    do smaku:
  • jabłko

    1 średnie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę oskrobać, opłukać, zetrzeć na tarce jarzynowej, na malutkich oczkach. Tak samo drobno zetrzeć obrane jabłko, od razu skropić je sokiem z cytryny. Marchewkę wymieszać z jabłkiem, dodać chrzan (jeśli ścieramy korzeń to należy od razu skropić wiórki sokiem z cytryny) - całość doprawić olejem, szczyptą soli i miodem, dokładnie wymieszać. Podawać schłodzone np. do smażonej ryby.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Klausia

15.01.2017 21:13
Takiej nie jadłam

pestka

03.10.2016 19:53
ciekawy zestaw, taki dla mnie

asiatok

07.07.2016 23:40
delikatna marchew i ostry chrzan- super połączenie

Betka

20.04.2012 19:36
fajna potrawka:)

agogo2

20.06.2011 22:19
dobre

Dorota71

22.09.2010 12:57
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat